L’Hospital de Granollers treballa en accions de ciberseguretat pel sector sanitari

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG) participa des del 2019 en dos projectes de recerca i innovació del programa de la Unió Europea Horitzó 2020. Els dos projectes estan emmarcats en la temàtica de la ciberseguretat, d’especial rellevància degut a que recentment els cibercriminals en comptes d’atacar només grans corporacions han passat a atacar altres sectors, també al sector sanitari.

En particular, el projecte Europeu H2020 CUREX és un projecte de Recerca i Innovació amb l’objectiu de fer ús de noves tecnologies (big data, blockchain) per possibilitar el intercanvi de dades sensibles de pacients entre diferents hospitals Europeus de forma segura.

D’altra banda, el projecte Europeu H2020 SecureHospitals.eu és un projecte de coordinació i suport amb l’objectiu d’augmentar la conscienciació en ciberseguretat dels professionals sanitaris.

Activitats realitzades:

  • Enquesta sobre ciberseguretat als professional de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers: “Nivell actual de conscienciació en ciberseguretat i privacitat de diferents grups professionals d’una institució sanitària”.
  • Participació en diferents workshops i webinars de “Ciberseguretat i atenció sanitària” organitzats per entitats i consorcis de projectes Europeus H2020.
  • Workshops virtuals al Setembre i Octubre de 2020 de “Ciberseguretat en un centre hospitalari”.

Properes activitats:

  • MOOC (Novembre 2020 i Gener 2021): Adreçat a personal mèdic, d’infermeria i administratiu. En obert i gratuït. Les persones interessades es poden registrar a https://www.securehospitals.eu/mooc-courses/
  • Escola virtual SecureHospitals.eu School (a partir de 2021): Adreçat a comandaments (no cal tenir experiència en Tecnologies de la Informació). En obert i gratuït d’una durada de 1 a 3 dies. Més informació: https://www.securehospitals.eu/events/school/
  • Inici al dels desenvolupaments dels pilots (Novembre 2020): “Use case 1 – Data Exchange for cross-border patient mobility”, “Use case 2 – Data Exchange in remote healthcare services”; “Use case 2a – Risk assessment for an IoT Healthcare platform”; “Use case 2b – Risk assessment for a PoC System” i “Use case 3 – Data Exchange for healthcare research”.

       

 

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Premis Impulsa CSC

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre