Ponències VI Cafè de la Innovació: la visió dels pacients en la innovació sanitària

PONÈNCIES VI CAFÈ DE LA INNOVACIÓ

La visió dels pacients en la innovació sanitària

El dia 23 octubre 2023 va tenir lloc el VI Cafè de la Innovació, en el marc dels Cafès de la Innovació de Xiscat. En aquesta sessió, la temàtica va ser:

La visió dels pacients en la innovació sanitàriaPrograma

Varen participar més de 50 entitats i experts.

El Cafè es va iniciar amb una breu introducció sobre la xarxa Xiscat realitzada per la Constanza Lucero, Metgesssa del departament de innovació i projectes de Badalona Serveis Assistencials.

La ponència introductòria va anar a càrrec de Patricia Ripoll, Presidenta de la Fundació VISIBLE i Patient Advocate, amb el títol “De la distòpia a l´esperança”. Amb la seva xerrada inspiradora, la Patrícia va proposar un tracte igualitari dels pacients per tal de participar des de l’inici en qualsevol procés d’innovació i recerca, així com en les seves cures, o com a mínim, i per començar a canviar el paradigma, en les fases crítiques de qualsevol projecte innovador. Veure presentació.

A continuació es va iniciar una taula rodona, sobre Experiències sobre la visió dels pacients en innovació sanitària, on es varen presentar tres experiències:

  • Marta Noguera – Responsable de experiència de pacient en Badalona Serveis Assistencials: “Escoltar per millorar i innovar: Patient journey en atenció intermèdia. Veure presentació. La Marta va presentar un gran projecte desenvolupat al seu centre sociosanitari d’atenció intermèdia de co-disseny del què hauria de ser un patient jurney.
  • Karina Simieli – Coordinadora SeniorLab Reus: Què es un SeniorLab?. Veure presentació. La Karina ens va parlar del SeniorLab de Reus, nascut de la pròpia ciutadania, amb una estructura sociocràtica, per tal de participar activament en tot els processos d’innovació involucrant a més de la societat civil, l’administració, les empreses i l’acadèmia (quàdruple hèlix).
  • Oriol Herrera – Coordinador programa DHealth BIOCAT: Participació dels pacients en els processos d´innovació, programa DHealth. Veure presentació. Per últim l’Oriol ha compartit amb nosaltres el programa D-Health que des de Biocat anima als joves emprenedors en salut a iniciar projectes des de centres sanitaris, tenint en compte la visió de totes les persones i partint de les necessitats dels pacients.

Es pot accedir a la gravació del VI Cafè de la Innovació de Xiscat fent clic.

Si has participat al Cafè, et convidem a omplir l’enquesta de satisfacció, per poder millorar aquests actes.

 

Publicacions similars

VIII Cafè de la Innovació: Ecosostenibilitat en el sector salut i social

INNOVACIÓ OBERTA: COMPARTINT CONEIXEMENT I EXPERTESA EN INNOVACIÓ DINTRE I FORA DE LA XARXA

Innovació oberta: compartint coneixement i expertesa en innovació dintre i fora de la xarxa

Ponències VII Cafè de la Innovació: Innovació en processos

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre