Ponències VII Cafè de la Innovació: Innovació en processos

El dia 21 març 2024 va tenir lloc el VII Cafè de la Innovació, en el marc dels Cafès de la Innovació de Xiscat. En aquesta sessió, la temàtica va ser:

Innovació en processos Programa

Varen participar més de 80 entitats i experts.

El Cafè es va iniciar amb una breu introducció sobre la xarxa Xiscat realitzada per la Mamen Carmona, Directora de l’Àrea de Recerca i Innovació del Consorci Sanitari de Terrassa.

La ponència introductòria va anar a càrrec de Miquel Llover, Software Engineering Director d’Enaltis, amb el títol “Innovació en processos i automatització. Dues experiències en procés mèdic i quirúrgic”. En Miquel va parlar sobre la millora operativa lligada al recolzament tecnològic, posant dos exemples d’innovació en processos en els blocs quirúrgics dels Hospitals de Mataró i de Figueres.

A continuació es va iniciar una taula rodona, sobre Experiències d’innovacions en processos a XISCAT, on es varen presentar tres experiències:

  • Anna Augé – Coordinadora de processos Parc Taulí: “Estandarització Multidisciplinar Processos Assistencials (EMPAs). L’Anna ens va parlar de com optimitzar i disminuir els temps d’ingrés mitjançant l’anàlisi i redisseny de tot el procés, des de l’inici ambulatori, passant per la derivació a quiròfan, l’hospitalització i finalitzant pel seguiment també ambulatori.
  • Marta Banqué – Direcció de Recerca, Projectes i Innovació del CSA: Bedtrack. La Marta i l’Annabel Ramírez ens van presentar una innovació en la gestió dels llits a planta, projecte on es va involucrar des del principi a tots als agents implicats, des del servei d’hostalatge i cuina fins infermeria, medecina i admissions. La plataforma desenvolupada permet la traçabilitat dels llits i saber en tot moment la seva ocupació per una millor gestió de recursos.
  • Clara Pladevall – Cap de l’Oficina Tècnica de Processos del CHV-FHSC y Marc Sales – Director de la consultora Essentia: Visió fluida del circuit de pacient. Per últim la Clara juntament amb el Marc Sales ens van parlar de la innovació en processos i van donar un enfoc de com millorar l’eficiència i la qualitat a partir de l’anàlisi de processos tant en termes del procés clínic i organitzatiu com d’optimització dels recursos.

Es pot accedir a la gravació del VII Cafè de la Innovació de Xiscat fent clic aquí.

Si has participat al Cafè, et convidem a omplir l’enquesta de satisfacció, per poder millorar aquests actes.

Publicacions similars

VII Cafè de la Innovació: Innovació en processos

Ponències VI Cafè de la Innovació: la visió dels pacients en la innovació sanitària

Recursos de finançament per a hospitals i empreses

Co-creació en salut: recursos per a projectes entre hospitals i empreses

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre