El CHV treballa en la reducció de la radiació que reben els pacients

El CHV participa en un projecte europeu per adequar les proves radiològiques i reduir la radiació que reben els pacients

Seguint les directrius europees, el Consorci Hospitalari de Vic ha impulsat aquest 2020 un procés per adequar, justificar i prioritzar millor els procediments radiològics. Un dels puntals d’aquest canvi és la participació en el projecte iGuide de la Societat Europea de Radiologia. Es tracta d’un sistema de suport a la presa de decisió, basat en una eina informàtica, que orienta al professional en el moment de sol·licitar una prova i li indica si aquesta està prou justificada: és a dir, si fer-la ajudarà a canviar el diagnòstic, el pronòstic o el tractament del pacient.

El CHV va entrar a formar part de l’iGuide l’any 2019 i és un dels pocs hospitals catalans que ha estat seleccionat per formar-hi part. La pandèmia no ha suposat cap impediment per seguir avançant en el projecte. Ans al contrari, per reprendre l’activitat convencional de Diagnòstic per la Imatge que havia quedat aturada, els metges especialistes han revisat i analitzat una per una totes les proves en llista d’espera. Seguint els criteris d’adequació, justificació i priorització del sistema iGuide, s’ha constatat que algunes podien ser substituïdes per una altra prova o bé anul·lades per milloria clínica del pacient.

Urgències, Medicina Interna, Neurologia i Traumatologia són els serveis del CHV que han participat de la prova pilot durant aquest 2020. Ara, s’està treballant per integrar l’eina de suport a la decisió als sistemes informàtics de tota la institució. La previsió és que, a partir del 2021, tots els estudis radiodiagnòstics que se sol·licitin als centres del CHV ja es facin amb suport de l’iGuide.

Aquest projecte ha estat cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) Osona Transformació Social.

 

 

 

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Premis Impulsa CSC

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre