Ponències V Cafè de la Innovació: innovació en equip, la suma de startups i hospitals

PONÈNCIES V CAFÈ DE LA INNOVACIÓ

Innovació en equip: la suma de startups i hospitals

El dia 25 de maig de 2023 va tenir lloc el V Cafè de la Innovació, en el marc dels Cafès de la Innovació de Xiscat. Els nostres Cafès de la Innovació pretenen compartir experiències i temes en l’àmbit de la innovació en els entorns assistencials i hospitalaris, a més de  donar a conèixer la nostra xarxa a empreses i altres entitats interessades en desenvolupar conjuntament solucions innovadores.

En aquesta sessió, la temàtica va ser: Innovació en equip: la suma de startups i hospitals – Programa

Varen participar més de 50 entitats i experts.

El Cafè es va iniciar amb una breu introducció sobre la xarxa Xiscat realitzada per la Mamen Carmona, Coordinadora de l’Àrea d’Innovació del Consorci Sanitari de Terrassa.

La ponència introductòria va anar a càrrec de l’Òscar García-Esquirol, Director mèdic i fundador de Barcelona Health Hub, amb el títol “Hospitalstup, un canvi generacional”, remarcant els canvis i transicions que han permès arribar a la incorporació de les tecnologies digitals en els entorns hospitalaris gràcies a la comunicació recíproca i col·laboració conjunta entre startups i professionals sanitaris.

A continuació es va iniciar una taula rodona, sobre Experiències dels Centres Xiscat, on es varen presentar tres experiències de col·laboracions entre startups i centres sanitaris:

  • Felip Miralles – Executive Director Health tecnologies en Eurecat; i Mireia Claramunt – CTO y Co-founder en Ephion Health: Ephion Health: innovación en la monitorización de la capacidad funcional de condiciones crónicas y su aplicación en el ámbito de la fragilidad. La Mireia i el Felip van introduir un projecte pensat des del seu començament per 3 stackholders, remarcant la importància de iniciar les col·laboracions al més aviat possible per què siguin fructíferes i es minimitzin els errors.
  • Laura Lizama – CEO en Heecap i Gestora innovació en Institut d’Investigació i Innovació Parc Tauli (I3PT):  Heecap un cas singular de col·laboració. La Laura ens va ensenyar com és possible tenir “dos barrets” alhora, essent CEO d’una startup innovadora i creixent alhora amb la participació d’un gran centre hospitalari, com ara el Parc Taulí.
  • Per últim l’ Adrián Dorado – Chief Innovation Oficer en Qualud: Co-creació de processos per la millora de l’experiència del pacient, va posa de manifest la importància de preguntar als últims interessats (usuaris, pacients, professionals) sobre la idoneïtat d’un desenvolupament i la necessitat d’involucrar-los des del principi del procés, amb una fórmula guanyadora de co-creació.

Es pot accedir a la gravació del V Cafè de la Innovació de Xiscat fent clic aquí.

Si has participat al Cafè, et convidem a omplir l’enquesta de satisfacció, per poder millorar aquests actes.

Publicacions similars

VIII Cafè de la Innovació: Ecosostenibilitat en el sector salut i social

INNOVACIÓ OBERTA: COMPARTINT CONEIXEMENT I EXPERTESA EN INNOVACIÓ DINTRE I FORA DE LA XARXA

Innovació oberta: compartint coneixement i expertesa en innovació dintre i fora de la xarxa

Ponències VII Cafè de la Innovació: Innovació en processos

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre