La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers participa en projecte CUREX

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers (FPHAG) participa en el projecte Europeu CUREX, el qual està enfocat en desenvolupar solucions tecnològiques per augmentar la ciberseguretat i privacitat de la informació digital en entorns hospitalaris. Entre d’altres activitats, la FPHAG ha liderat i participat, respectivament, en dos articles científics publicats recentment: “Cybersecurity and Privacy Risk Assessment of Point-of-Care Systems in Healthcare – A Use Case Approach” i “Automated Cyber and Privacy Risk Management Toolkit”.

El primer article científic detalla casos d’ús i la infraestructura desenvolupada per poder avaluar la ciberseguretat i privacitat d’informació digital a l’usar sistemes d’atenció dels pacients a peu de llit, com són els dispositius mèdics portables i aplicacions de mòbil. En canvi, el segon article científic descriu una solució tecnològica, basada en Intel·ligència Artificial, Bigdata i Blockchain, que proveeix recomanacions per reduir els riscs de ciberseguretat i privacitat en les infraestructures d’informació digitals hospitalàries.

Els resultats d’aquests estudis són de rellevant importància, i més donat que les lleis i regulacions en aquests àmbits, com per exemple el recent nou Reglament General Europeu de Protecció de Dades, es van expandint i modulant donat al ràpid canvi que experimenta aquest tipus de tecnologies. Per tant, és important per al sector sanitari seguir de ben a prop aquest desenvolupaments en ciberseguretat i adoptar-los en els seus processos de treball, aconseguint a la vegada una millor protecció tant pels professionals com per als usuaris.

La participació en articles científics i projectes de recerca i innovació d’aquest nivell és un reflex de l’aposta que té l’Hospital General de Granollers per a l’impuls a la Recerca i la Innovació, convertint-les en un eix estratègic per a la institució no només pel prestigi que representen sinó també com avalador de la qualitat científica del centre.

 

 

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Premis Impulsa CSC

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre