Estudi d’efectivitat d’un ‘llit – cadira de rodes intel·ligent’ en pacients amb alta dependència

Althaia i Control Live fan un estudi de recerca per avaluar l’efectivitat d’un ‘llit – cadira de rodes intel·ligent’ en pacients amb alta dependència

Pacients de la Fundació Althaia  provaran l’efectivitat del V-Chair, un llit – cadira de rodes intel·ligent dissenyat per l’empresa manresana Control Live per millorar el confort i l’autonomia d’aquelles persones que han de passar bona part del temps enllitades i, alhora, reduir l’esforç físic dels cuidadors. Aquest test forma part de l’estudi de recerca que porten a terme les dues entitats i que serà la primera avaluació sistematitzada d’un sistema de descans clínic d’aquestes característiques.

El V-Chair és un Digital Health Smart-Care-Robot amb la doble funcionalitat de cadira de rodes elèctrica indoor i llit hospitalari que realitza gran quantitat de moviments en les tres dimensions de l’espai, uns moviments que es poden programar. També envia avisos i alarmes al cuidador, permet la monitorització a distància i es pot activar a través de la veu, cosa que resulta molt útil per a persones amb alta dependència i sense mobilitat. Les funcionalitats d’aquest llit-cadira contribueixen a prevenir i disminuir els possibles problemes en pacients amb alta dependència derivats de l’enllitament perllongat, com poden ser les ulceracions causades per la pressió, cisallament o fricció, així com altres complicacions broncopulmonars, urinàries, etc. També permet la reducció dels professionals assistencials necessaris durant les tasques de cura i manipulació, a la vegada que minimitza les lesions i patologies derivades dels esforços i males postures dels cuidadors.

Contacte: Gemma Cuberas Borrós, Cap Unitat de Recerca i Innovació

 

 

 

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Premis Impulsa CSC

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre