El CHV presenta l’experiència amb els mòbils d’infermeria al Congrés Mundial d’hospitals

L’ús dels dispositius Alexia Clinic a l’Hospital Universitari de Vic ha estat una de les innovacions escollides per la International Hospital Federation per exemplificar com la tecnologia pot ajudar a millorar l’atenció als pacients.

El Congrés Mundial d’Hospitals es va celebrar la setmana passada a Barcelona sota el lema ‘Transformant la sanitat a través de l’agilitat, la capacitat de resposta i la resiliència’. En el programa principal de l’esdeveniment, l’organització va incloure una ponència dedicada a l’Alexia Clinic, el projecte de co-innovació que el Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha desenvolupat els darrers anys amb la companyia Isern Medical.

Aquesta plataforma connecta els diversos programes de l’hospital i permet gestionar la informació dels pacients i accedir a les utilitats clau per a la seva assistència mitjançant dispositius mòbils. Amb ells, les infermeres poden realitzar de forma més senzilla i segura accions com identificar el pacient, validar la medicació, registrar les constants, seguir l’evolutiu, consultar proves, registrar valoracions… Tot, sense moure’s del costat del pacient. El 2019, es van implementar els mòbils d’infermeria a totes les unitats d’hospitalització de l’Hospital Universitari de Vic. La cap de la Unitat d’Atenció Quirúrgica, Anna Alsina, va ser una de les ponents convidades al Congrés per explicar l’experiència de l’hospital després de dos anys i mig utilitzant la plataforma.

Implantació a Hospital de dia oncològic

Des de l’estiu, els dispositius mòbils especials per a hospitals que incorporen el programari Alexia Clinic s’han començat a utilitzar també a l’Hospital de dia oncològic.
En aquest cas, la seva principal funcionalitat és el triple sistema per validar la medicació: mitjançant un lector de codis de barres que duu incorporat el mòbil s’identifica el pacient (polsera), la professional que l’atén (targeta) i el fàrmac a administrar (etiqueta). Automàticament, el sistema connecta amb els programes informàtics de l’hospital per comprovar que el medicament sigui el prescrit per aquella persona, que se li estigui administrant en l’ordre pertinent i en la dosi adequada. I és que la quimioteràpia es basa en una precisa combinació i concatenació de fàrmacs, que permeten oferir el tractament personalitzat més adequat per a cada cas.

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Premis Impulsa CSC

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre