Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

La Fundació Privada Hospital Asil de Granollers participa en el projecte Europeu CyberHimprex, juntament amb el lideratge de la Universitat Sacre Cuore d’Itàlia, i amb altres dues institucions sanitàries Europees.

L’objectiu del projectes és millorar les capacitats de ciberseguretat en el sector de la salut. El projecte busca donar suport a l’adopció de solucions innovadores de ciberseguretat per als hospitals i centres de salut, així com proporcionar eines actualitzades per protegir-se de les ciberamenaces. La Unió Europea finança aquest projecte per donar suport a la resiliència en ciberseguretat a les institucions sanitàries, especialment després de la pressió que han sofert durant la pandèmia de la COVID-19.

El projecte CyberHimprex implementarà una cartera d’iniciatives basades en un enfocament sociotècnic que es centrarà en els tres components d’una organització sanitària (persones, organització/processos i tecnologia) i en l’intercanvi de dades i coneixements entre organitzacions. El projecte inclourà 12 línies d’intervenció i 15 iniciatives durant els pròxims dos anys.

La participació en aquest projecte permetrà a la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers millorar les capacitats de ciberseguretat i protegir millor la informació confidencial dels usuaris. A més, el projecte CyberHimprex permetrà treballar amb altres institucions sanitàries líders a Europa i compartir resultats de la investigació i innovació amb el públic.

CyberHimprex és un exemple de com la contractació pública, l’adopció de la innovació i les noves solucions en ciberseguretat sanitària poden treballar conjuntament per assolir un objectiu comú. El projecte, que es va iniciar el 1 de gener de 2023, té una durada de dos anys, del 2023 al 2024.

Llista d’entitats participants

Pàgina web: https://cyberhimprex.policlinicogemelli.it/

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Premis Impulsa CSC

Transformació digital a les organitzacions sanitàries. Tendències al sector de salut i social

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre