El Consorci Sanitari Integral desenvolupa una aplicació mòbil per al seguiment de pacients quirúrgics

  • L’Hospital de Sant Joan Despí, l’Hospital General de l’Hospitalet i l’Hospital Dos de Maig, ja tenien pantalles de seguiment, i per millorar la comunicació i la immediatesa informativa, han desenvolupat CSI Cirurgia.

El Consorci Sanitari Integral (CSI) ha desenvolupat una aplicació mòbil disponible en versions d’Android i IOS, CSI Cirurgia, que permet als acompanyants de pacients quirúrgics rebre notificacions de tot el procés de cirurgia als tres hospitals d’aguts: Hospital de Sant Joan Despí, Hospital General de l’Hospitalet i Hospital Dos de Maig, i que està en català i castellà.

Aquesta mesura cobra especial rellevància en aquest moment, degut a la crisi de la covid-19, ja que l’acompanyament de pacients quirúrgics ha quedat molt restringit als hospitals del CSI. Així, mentre a l’Hospital Dos de Maig (HDM), que reprenia l’activitat a poc a poc la setmana passada des de la nova Unitat d’Atenció Quirúrgica, es deixa entrar amb un acompanyant; l’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi (HSJDMB)o l’Hospital General de l’Hospitalet (HGH), no permeten acompanyants dins del recinte hospitalari. És per aquest motiu, que el fet que els acompanyants o familiars de la persona intervinguda rebin informació actualitzada i instantània sobre la cirurgia cobra especial interès.

L’aplicació mòbil CSI Cirurgia, disponible a les botigues de Google Play Store (Android) i Apple Store (IOS), està desenvolupada per a telèfons, tauletes i dispositius mòbils. Genera notificacions cada vegada que el pacient passa pels diferents processos: preparació, sala quirúrgica, reanimació i sortida del bloc quirúrgic, o bé a planta o bé cap a casa, si és cirurgia ambulatòria. En el futur, s’aniran afegint noves funcionalitats per millorar la informació.

L’aplicació ha estat desenvolupada per l’equip de Sistemes d’Informació i Innovació de la mà dels Serveis Quirúrgics dels diferents centres i obre pas a altres aplicacions que es puguin desenvolupar per tal de millorar la comunicació amb els pacients, cuidadors, familiars i acompanyants.

Durant l’any 2019, l’HSJDMB i l’HGH van fer 27.458 intervencions quirúrgiques (6.417 amb hospitalització; 11.099 de cirurgia major ambulatòria i 9.942 en cirurgia menor ambulatòria); mentre que HDM en va fer 7.423 (926 amb ingrés, 4.845 amb cirurgia major ambulatòria i 1.642 amb cirurgia menor ambulatòria).

L’Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi, l’Hospital General de l’Hospital i l’Hospital Dos de Maig tenen assignada una població de referència de prop de 600.000 habitants. Els centres formen part del Consorci Sanitari Integral, una entitat pública participada pel Servei Català de la Salut, l’Institut Català de la Salut, els ajuntaments de Sant Joan Despí i l’Hospitalet de Llobregat, el Consell Comarcal del Baix Llobregat i la Creu Roja Formen part del Consorci prop de 3.400 professionals que estan repartits en 13 centres especialitzats en atenció primària, hospitalària i sociosanitària; residències per a la gent gran i serveis de valoració de la dependència i de la discapacitat a Barcelona, L’Hospitalet del Llobregat i el Baix Llobregat.

Publicacions similars

Tercera edició de la Jornada “Transformació digital a les organitzacions sanitàries”

Cybersecurity of Healthcare improved in a X-border perspective

CyberHimprex, el Projecte Europeu de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers

Premis Impulsa CSC

CENTRES ADHERITS A LA XARXA XISCAT
×
com ser membre